Hit drar du på skiferie i Alpene

Noen ganger kan det være greit å bytte ut de norske fjellene med noen enda høyere fjell i Alpene, hvis du har lyst på en skikkelig skiferie. Vi har laget en liten liste over de aller beste stedene.

Bilderesultat for skiferie i Alpene

Chamonix ved foten av Mont Blanc

Chamonix ligger i den nordvestlige delen av de franske Alper, og det var her det aller første vinter OL ble holdt i 1924. Her finner du Frankrikes høyeste traseer på 3842 meter over havet, og området er et av de aller mest utfordrende for en alpinist i verden.

Chamonix er dessuten Europas ekstremsports-hovedstad med helt eksepsjonelle offpiste-muligheter. Området er ufattelig vakkert, og de forskjellige områdene sikrer deg en variert skiferie. Byen er sjarmerende, og er fyllt med små franske restauranter og barer.

 

Fest for de unge i Mayrhofen i Østerrike

Her har du muligheten for å stå på ski hele året rundt. Mayrhofen ligger nemlig helt inntil den store isbreen Hintertux. Her finner du alt hva et skihjerte forlanger; varierte og velpreparerte pister for i alle vanskelighetsgrader. Du kan blant annet prøve deg på Østerrikes bratteste pist!

Området har dessuten en av Østerrikes mest anerkjente snowparker og lettilgjengelige offpister.

Mayrhofen er også fyllt med feststemte og glade skandinaver, som liker å drikke en stor tysk øl og feste til Dj Ötzi over høyttalerne!

 

Lekre Verbier i Sveits

Mange forbinner Verbier med et skiparadis for overklassen. Det er ikke tilfellet. Her er det plass til alle. Tilgjengjeld slipper du for fulle tenåringer og diskomusikk.

Skiterrenget er som byen selv, bygget på ren kvalitet. Løypene passer til alle aldre og nivåer, og pistene er så brede, at du alltid har masser av plass. Det er også masser av offpist-muligheter. Her er stemningen god, og stedet føles simpelthen litt ekstra lekkert.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s