Årsaker til at det flytter bergensere til Os

Os er vakkert

Det finnes mange steder man kan reise fra Bergen. Madrid, London, Paris? Men det er kanskje ikke så langt til et lite paradis, likevel. Os ligger rett sør for Bergen, og er en vakker kommune verdt å besøke.

House_Os_Hordaland_2009_4.JPG

Severdigheter i Os

Terje Søviknes har tipsene du trenger, for han er som kjent godt kjent i området. Så han anbefaler et besøk av Ole Bulls bolig. Det ligger på museet Lysøen. Ole Bull var i sin tid en verdensberømt komponist. Han kom fra Bergen, og flyttet til Os.

Lyse kloster

Lyse kloster er nok en anbefalt severdighet. Det ligger ved Lysefjorden, og ble grunnlagt av munker i år 1146. Tenk deg å gå rundt i disse fantastiske omgivelsene! Har du ikke vært her, er det nå absolutt på tide at du tar deg en tur. For disse ruinene er godt bevart, og Klostergården tar seg godt ut. Den er omtrent 20 meter i kvadrat og er omgitt av rundbuete åpninger og søyler som er dobbeltstilte. Tanken på at de er fra slutten av 1100-tallet er nesten vanskelig å forstå. Så du trenger ikke være historiker for å trives her.

Kultur og kunst

I Os kan du også oppleve Oseanea kunst og kultursenter, og her finner du en flott kunstsamling. Der har de blant annet verker av Pushwagner, og de har også mange forestillinger. Så her kan du kose deg skikkelig, i et spektakulært bygg som ligger ved sjøen. Bygget har et av de største solcelleanleggene i Norge, så da tar du også del i å være miljøvennlig. Bland alt dette med slående, vakker natur, og du kommer ikke til å angre på at du tok turen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s