Vandreturer på de syv fjell i Bergen

Vandre i fjellene rundt Bergen

Innbyggerne i Bergen som liker naturen, får en ekstra dimensjon i livet. Det å vandre i fjellene rundt Bergen byr på flotte naturopplevelser og flott utsikt. For de som er litt late er det mulig å ta banen opp til Ulriken eller Fløyfjellet.

bergen-2071382_1280

Inspirert av Roma

Det er mulig at Bergens syv fjell er inspirert av de syv høydene i Roma. Men det er ikke mulig å se alle fjellene fra sentrum av Bergen. Flere av fjellene er en del av den samme fjellmassen. Lyderholm ligger godt skjult bak Damsgårdsfjellet. Det er likevel muligheter for å gjennomføre flotte fjellturer hele året, og det er vanskelig å tenke seg bedre bruk av fritiden hvis man har litt ekstra tid i denne vakre byen.

Hva med en 7-fjellstur?

Toppturer er i skuddet som aldri før, og i Bergen arrangeres det årlig en 7-fjellstur. Det er Bergen Turlag som står for denne, og de har holdt det gående helt siden 1948. Ganske imponerende bare det, og det viser også at dette er både populært og festlig. Fjellene du er innom på denne turen er Lyderhorn, Damsgårdsfjellet, Løvstakken, Ulriken, Fløyfjellet, Rundemannen og Sandviksfløyen. Synes du det blir for mye, kan du nøye deg med 4-fjellsturen. Den foregår samtidig og da går du over de fire siste fjellene. Skaff deg et diplom, men da må du ha fullført turen 42 ganger, men starter du som 12-åring, skal det være mulig! Starter du før du er 12 år, eller er over 65, teller også 4-fjellsturen som en gjennomført tur. Hva venter du på? Bergen er som skapt for vandreturer, og frisk luft og hyggelige folk får du med på kjøpet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s