Nok en hverdag i Bergen By

Nok en hverdag I Bergen. Klokken er syv om morgenen og det duskregner. Borte på Torvalmenningen haster folk avgårde til jobb og skole med vrengte paraplyer fra vindkastene og robotaktige bevegelser. Dette er ikke tiden for å stoppe og slå av en prat med venner og bekjente, se på damene eller sette seg ned på en benk og bare observere menneskene som farer forbi. Det er når det er sol og varmt og godt man gjør slikt. Ikke klokken syv en regnfull og småkald morgen i april måned. Nei, nå er det plikten som kaller. Det evinnelige jaget etter innsats for å utligne utgifter for hus og heim, båt og bil, se om du kan få en bedre deal, mil etter mil, år etter år.
Bergen by

Torsken i vannet

På fisketorvet er det allerede full aktivitet med å sette opp fiskebodene og alt som trengs for dagen. På Lido-hjørnet knesitter den samme gamle tiggerdamen fra Romania med koppen sin slik som hun har gjort i flere år nå. Folk enser henne ikke. Ikke tid for slikt nå. Nå er det arbeid og kaffekopp, Paracetamol og drikkestopp. Skjerpings nå, karer, vi har en jobb å gjøre! På fredag er det full rulle igjen med happy hour på Zachen og studentpils og vag filosofi på Opera. Livet går sin vante gang i gamlebyen og alt er bare i orden, som danskene sier.

Borte i gågaten begynner trette butikkeiere å klargjøre seg for en ny dag, med blodskutte øyne etter en sen kveld på Wesselstuen med gamlekara. Byens gamle katter begynner også å rigge seg til for en ny våt dag i Bergen, og da tenker jeg ikke på regnet.

Utpå ettermiddagen begynner folk å kvikne til, og håpet om en hyggelig kveld på byn med venner og uvenner gir gnist til positivitet. Bare en time igjen nå, så er jobben gjort og vi kan tenke på andre ting enn det vi er tvunget til å tenke på – og prestere.

Kveld i Bergen

Det er nok en kveld i gamle Bergen By. Hansastaden. Norges vakreste by med verdens flotteste innseiling.  Joda, borte bra, men hjemme best- av og til. I Bergen bryr vi oss ikke om det regner. Vi bryr oss ikke en gang om det i tillegg blåser opp til snøstorm. ”Skal du ut i kveld?”, og ut skal vi. Ut å se på livet, søken etter nye bekjentskaper for å kvele litt av ensomheten, søken etter ensomhet for å kvele litt av stresset – og presset.   

God natt, Bergen

Det er natt i Bergen og lang taxikø. Kebab og hotdog i Marken og så er det rett på puten. Må sove ut luten. Og snart kommer en ny hverdag med de samme hverdagslige tingene som skjer, som vi elsker å hate, men som vi trives aller best med, når alt kommer til alt. Heia Brann.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s