Disse stedene bør du besøke i Norge i vinter

Disse stedene bør du besøke i Norge i vinter

Kalde temperaturer, og et hvitt, snølagt landskap så langt øyet kan se. Det er dette som representerer vinternorge. Dette er hva du bør se og gjøre i Norge i vinter.
Hvis du virkelig skal oppleve Norge på sitt beste bør du ta turen om vinteren. Frost på trærne og et snødekt landskap er svært vakkert, og det er ikke mange andre steder du finner noe liknende. Spørsmålet er bare hvor vinteren er best. Norge er et langstrakt land, og årstidene opptrer forskjellig på de ulike stedene. Her er våre beste anbefalinger:

dsc_0152
Geilo

Hit bør du ta turen om du er interessert i vintersport. Ta på deg langrennsskiene og spaser over det flotte fjellet, eller sus nedover bakkene på snowboard. Dette er den ultimate vinteropplevelsen for deg som er glad i action og spenning. Om kvelden kan du slappe av i en badestamp, eller fyre opp stemningen på afterski. Sistnevnte er også veldig typisk norsk, og passer bra for den festglade.

Røros

Dersom du ønsker å oppleve klassisk vinter bør du ta turen til Røros. Dette er en koselig, liten by som består av små, gammeldagse hus. I tillegg er det her det pleier å komme mest snø hvert eneste år. Dette er en by som er like vakker som et postkort. Byen er perfekt å besøke rundt juletiden. Ta deg en tur med hest og slede for å komme i den rette stemningen. I tillegg er det morsomt at de fleste norske julefilmer blir spilt inn her. Dette er fordi vinteren her er så utrolig hvit og vakker.

Nord Norge

christmas-shopping-at-roros-122013-99-0112-1500
Mange av de vakreste stedene i Norge finner du oppe i Nord. Om vinteren er det her mørkt hele døgnet, noe som kan være en interessant opplevelse. I tillegg har du også muligheten til å få øye på nordlys, dersom du er heldig. Føler du deg ekstra eventyrlysten kan du ta turen helt ut til Svalbard. Kanskje du også får øye på en isbjørn?

 

Reklamer

2 kommentarer om “Disse stedene bør du besøke i Norge i vinter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s