Turen rundt Bergen

Turen rundt Bergen

Til å bli kjent med hvilken som helst by, må du gå spasere der og vandre gjennom gatene. Hvis tiden tillater det, bare vandre rundt i byen, se på bygninger og mennesker.

Interessante gatene i Bergen

_mg_3210

Som mange byer i verden, liker Bergen for å skryte av sine vakre gater. Byen har den bredeste, den smaleste og den korteste gate. Er den smaleste gate nevnt Dyvekegangen i hjertet av byen, nær den berømte Fiskemarkedet (Fisketorg). På sitt bredeste punkt, når denne gaten bare 99 centimeter, mens bredden av de bredeste gaten – Christiesgate – 19 meter.
På Dyuvekegangen ikke finnes nummererte husene, men fans av restauranter oppdager her en vinkjeller Dyuvekes Vinkjeller.
Den korteste gate i Bergen – Bekketomten tar det bare 16 skritt å gå fra den ene siden til den annen, og dens navn, som bokstavelig betyr sted med en bekk, og er oppkalt etter en bekk som rant her før.

Akvariet i Bergen

bergen-aquarium-500x400

En annen kort gate med navn Bryggesporen ligger på Fisketorget. Det er bare ett hus her – Aquarium. Bergens Akvariet har 1 av de rikeste samlinger av marin fauna i Europa. Ved inngangen besøkende vil se pingviner og pelsseler; i millioner liter rent sjøvann tatt fra en dybde på 130 meter, gjør Aquarium for å være en av de få stedene i verden hvor er presentert fisk fra hele verden.

Bergens Fisketorg og Bryggen

_mg_3129

Fisketorget ligger ved vannkanten på motsatt siden av informasjonen til turister. Her selges kongekrabbe, torsk, laks, reker, krabber og annen sjømat. Marine innbyggere, presentert her er hovedsakelig fra Nord-Norge. Prisene er her de samme som restauranter, så produkter er ikke billige, men svært velsmakende og friske!

bergen_bruggen
Den mest kjente attraksjonen i byen er Bryggen, oppført på listen over verdens kulturelle verdier som 1 av de mest betydningsfulle bygningene i middelalderen. Lyse trebygninger strekker seg og er favoritt sted for turer, både for turister og for innbyggerne i byen. Langs promenaden finnes ulike butikker inkludert suvenirbutikker og verksteder.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s